Τα κάσιους ξεχωρίζουν για την απαλή, βουτυρώδη γεύση τους και την ευελιξία τους στη μαγειρική. Πέρα από τη νοστιμιά, προσφέρουν κι έναν συνδυασμό θρεπτικών στοιχείων που ωφελούν συνολικά τον οργανισμό.
Ιδανικά για την υγεία των οστών
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, χαλκό και φώσφορο – στοιχεία που ενισχύουν τη δομή των οστών και την απορρόφηση του ασβεστίου.
Καλή πηγή σιδήρου και ενέργειας
Τα κάσιους περιέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην καταπολέμηση της κόπωσης και της αναιμίας, ιδιαίτερα σε φυτοφαγικές δίαιτες.
Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς
Αν και πιο πλούσια σε λιπαρά από άλλους ξηρούς καρπούς, τα λιπαρά τους είναι «καλά» για την καρδιά, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.
Πόσα να τρώτε;
Μια χούφτα (περίπου 20 κάσιους ή 30 γρ.) είναι αρκετή καθημερινά. Ενδείκνυνται ωμά ή ελαφρώς ψημένα, χωρίς προσθήκη αλατιού.