Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο πλούσιες πηγές ενέργειας, βιταμινών, μετάλλων και «καλών» λιπαρών. Δεν είναι τυχαίο που θεωρούνται βασικό στοιχείο υγιεινής διατροφής σε όλο τον κόσμο.

Θρεπτική αξία σε κάθε μπουκιά

Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες Ε και του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, σίδηρος, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά είναι μόνο μερικά από τα θρεπτικά που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Υγεία καρδιάς και εγκεφάλου

Έρευνες δείχνουν πως όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς συστηματικά, έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και νοητική εξασθένηση.

Ενίσχυση ανοσοποιητικού και επιδερμίδας

Η βιταμίνη Ε, τα αντιοξειδωτικά και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία του δέρματος και την κυτταρική ανανέωση.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα;

Η καθημερινή κατανάλωση 30 γρ. (μια μικρή χούφτα) ξηρών καρπών, ποικιλίας ή ενός είδους, αρκεί για να δώσει στον οργανισμό μια σημαντική δόση υγείας – πάντα χωρίς υπερβολές και κατά προτίμηση χωρίς αλάτι ή ζάχαρη.